Lenuță, lasă rugu!

elena-udrea-nu-vrea-sa-fie-arsa-doar-putin-parlita-296562

Dacă acum câteva luni spuneam că m-am săturat de Victor Ponta, că numele lui e peste tot și că nu pot clipi în vreo direcție, pe stradă, fără să îl văd cocoțat pe vreun panou, în ultima perioadă alt nume îmi provoacă o stare de greață absolută: Elena Udrea.

Atâtea fițe, mofturi și figuri n-am mai văzut de mult. Ai făcut-o lată, stimată blondă? Suportă naibii consecințele alea și lasă spiritul telenovelistic pentru Acasă TV!

Ba că n-are föhn, ba că n-are sutien, ba că vrea să fie arsă pe rug, ba că vrea doar pârpălită un pic pe-o parte. Hai să fim serioși! Atâția oameni înfundă pușcăria pentru că au furat o găină sau 50 de lei dintr-un portofel uitat pe-o bancă, iar tu, madam, care ai luat din toate direcțiile și te-ai scăldat ani de zile printre genți de mii de euro și pantofi a căror preț nici nu-l știu a citi mulți români, ai pretenția să scapi basma curată. De ce? De ce să fii tu mai cu moț?

Am citit un text mai devreme, scris de Ina Gabriela Funetan, și pe măsură ce-l citeam, îmi doream din ce în ce mai mult să-l citești și tu, stimată fostă-candidată „bună” pentru România. Sună cam așa:

„Acum o vreme, un băiețel a fost torturat pînă la moarte de către asistenta maternală care ar fi trebuit să-l îngrijească, în timp ce mama lui se afla la pușcărie. Înainte ca băiatul să moară, mama remarcase la vorbitor că băiețelul se schimbă, că-și pierde sclipirea din ochi, că devine temător și că are pe mînuțe semne de violență. A raportat observațiile ei, dar nu a luat-o nimeni în seamă. Țigancă, hoață de buzunare, recidivistă.

Anul trecut, o nenorocită a fost eliberată din pușcărie după ce unul din cei șase copii ai ei a murit, prost îngrijit, într-o sărăcie lucie. S-a întors la copiii rămași să împartă sărăcia cu ei. Era hoață; ultima oară fusese condamnată pentru că furase niște flori.

Pușcăriile de femei sînt pline de asemenea povești. Femei care nu au știut niciodată să facă altceva decît să cerșească și să fure, care au crescut în urma părinților ieșiți la cerșit și la furat; femei nenorocite care nu au învățat nici să se iscălească, dar au fost obligate să se căsătorească de mici, au născut copii cînd ele însele erau copii încă, apoi s-au văzut nevoite să fure ca să aibă din ce-și hrăni copiii. În ceea ce le privește, sistemul judiciar nu a descoperit că “starea de sănătate nu le permite să suporte detenția”, iar recidiva în furtul a 50 de lei le-a adus ani de pușcărie. Intră în pușcării fără ca cineva să se-ntrebe ce soartă vor avea copiii lor rămași afară, iar copiii lor cresc fără șanse, călcîndu-le pe urme părinților lor. Condamnați la penitenciar dinainte de a învăța să-și lege șireturile.

Ce vreau să zic: doamna Udrea, doamnă. Foarte multe dintre femeile înghesuite azi în sistemul penitenciar din România nu au avut niciodată un foehn. Pentru foarte multe dintre aceste femei, sutienul e un obiect vestimentar de lux. Multe dintre ele nu au apă curentă acasă, deci nu se pot plînge de programul de apă caldă din penitenciar. Măcar în ceasul al cinsprezecelea, doamnă, căutați-vă o urmă de bun simț. Penitenciarele arată așa oribil, doamnă, pentru că în preocupările dvs. și ale celorlalți miniștri care s-au perindat prin guvernele României, nenorocitele închise pentru furt de flori și copiii lor flămînzi de acasă nu și-au găsit niciodată loc.

L.E. Aflu că doamna Udrea este membră a comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților. Adică, avea obligația de a se interesa de condițiile din pușcării dinainte de a ajunge să le cunoască pe propria piele.”

Ultima bombă e că vrea să fie arsă pe rug. Părerea mea: Lenuță, dragă, ai grijă ce-ți dorești! Că Universul acesta face tot posibilul să ne îndeplinească toate dorințele. Să nu cumva să își întoarcă privirea spre tine și să îți dăruiască un rug de lux.

P.S: Ce-o fi cu VIP-urile astea și focul? Acum câțiva ani o auzeam pe Lesko cum o lălăia pe la TV că arde în flăcări. Acum o aud pe Lenuța că preferă să fie arsă pe rug. Ceva e putred pe ici, pe colo…

…de fapt, cam peste tot.

Sursa foto: click.ro

9 responses to this post.

 1. Sătulă sunt şi eu de Udrea. Eram încă de când era pe val, acum mă scârbeşte de-a dreptul. Mi-ar plăcea să cred că totuşi va rămâne acolo unde a ajuns cât mai mult timp şi că va putea să-şi ducă şi prietenii pentru o petrecere în pijama, măcar. Ai dreptate despre condiţia femeilor obişnuite din puşcării. Analfabetismul şi lipsa locurilor de muncă face ca unele (unii) să nu aibă de ales. Alţii s-au obişnuit şi preferă să nu lucreze. Dar totul pleacă din copilărie, de cum au fost învăţaţi. Totuşi, ei au o scuză. Copilăria aleşilor noştri cum a fost de şi-au bătut joc de noi şi au furat cu amândouă mâinile??? Cum i-au educat părinţii? Sau dacă prietenii sunt de vină – cine au fost ei? Să se dea cu subsemnatul să ştim şi noi şi Fiscul. Pentru că eu nu mă mulţumesc cu faptul că unii intră la puşcărie şi după câtva timp ies şi trăiesc o viaţă de huzur în continuare. Părerea mea este că Legea 18, care n-a fost abrogată, să fie respectată. Tot ce nu poate fi justificat să fie confiscat, măcar aşa să primească şi poporul ceva înapoi, chiar dacă ar fi să se ducă acei bani pe construcţia de puşcării :))

  Like

  Reply

 2. Reblogged this on georgesand1.

  Like

  Reply

 3. […] Lenuță, lasă rugu!. […]

  Like

  Reply

 4. Ce e cel mai trist e ca o sa scape repede de inchisoare.Si stie asta fiindca are la mana pe prea multi alti poiliticieni corupti.Pt mine, toate aberatiile spuse de asta (mi se pare o insulta sa spun ca e femeie…) sunt cu scopul de a poza in victima si de a spera ca va candida la urmatoarele prezidentiale.Si daca te uiti pe pagina ei de facebook ai sa vezi ca are foarte multi lingusitori orbi care nu vad ca a furat in prostie de unde a putut.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on February 25, 2015 at 20:27

   M-am uitat și am văzut. Mă așteptam, sincer… Dar încă mai sper să nu scape așa ușor…totul se plătește în viață…

   Like

   Reply

   • Daca ar fi asa cum zici tu atunci s-ar crea mai multe inchisori decat biserici (ca mult prea multi politicieni, preoti cu fctii inalte, politisti, doctori etc) ar trebui sa intre. Mai trist e ca cel care fura o gaina sau o paine sa aiba si el ce manca e considerat pericol public si cercetat in inchisoare.Dar ala care ucide cu sange rece e cercetat in stare de libertate fiindca nu e pericol public (bine..au fost si gafe penibile facute de politisti care au inchis nevinovati doar ca sa iasa ei curati).

    Sincer acum, doar o minune poate schimba Romania (si alte tari) in un pic mai bine..minuni care, insa, trebuie facute de noi.Dar cum??…ca uneori mi-e teama sa mai si comentez ceva pe facebook ca as putea fi amendat ca l-am jignit petonta.

    Like

   • Posted by Alexandra on February 25, 2015 at 20:43

    Asta ar mai lipsi. Sa ma amendeze ca-mi exprim o parere…

    Like

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: