Mamaia Full HD a cartierului

10460107_801869873228880_2464489300049483389_n

Unii le zic camere de supraveghere, alții rețea de socializare a blocului; cert este că orice bloc are câte minim două perechi de ochi care știu tot ce se întâmplă în cartier + bonus, o extensie scurtă la cartierul alăturat. Oricând pui pasul afară din scară, le simți cum te fixează cu privirea. De la cusătura blugilor, la modelul tricoului, la firul paișpe de păr de pe cap, care-ți stă ridicat, ele cunosc tot ce mișcă și ce nu mai mișcă în viața ta.

Aspirante la un post de conducere la SRI, ar fi în stare să-ți enumere de câte ori te-ai îmbrăcat cu geaca neagră săptămâna asta și de câte ori ai avut părul prins în coadă în toată viața ta; când ți-ai schimbat ultima oară parfumul și dacă ai luat salariul întreg luna trecută.

„Bună seara, domnișoară! Da’ frumoasă mai ești! Te tot văd ieșind la plimbări, seara. Dar așa, singurică? Nu ai și tu un băiat? Trec anii…eheeee.”

Și de parcă nu ar fi suficient că-ți cunosc trecutul mai bine decât ți-l știi tu, mai prevăd și viitorul. Rude cu Mama Omida, sunt în stare să-ți prezică, de fiecare dată când te prind la înghesuială (când aștepți taxi-ul în fața blocului, de obicei), cam câte relații eșuate vei mai avea, de câte ori vei râde și vei plânge în următorii 10 ani și câte mâțe negre-ți vor tăia calea când vei duce gunoiul; dacă vei face zacuscă vreodată și dacă te vei mărita din dragoste sau de nevoie.

„…trec anii…eheeee… după cât văd eu generația asta, o zacuscă n-o să faci tu în următorii zece ani. Și să vezi ce rău o să-ți fie dacă nu-ți găsești un băiat bun, de familie și te măriți de nevoie, cu orice bagabont de care te îndrăgostești, cum spuneți voi.”

– Da bine, bre, că mă vezi numai când plec seara. Dar când mă duc de câte două ori pe zi, la serviciu, sau când vin cu papornițele pline de la supermarket, nu mă vezi? ‘tu-i veioza mă-sii de treabă… *gânduri nerostite*

Și de-ar fi una ar fi bine. Da-s două, minim. Căci, deh, tre’ să aibă cu cine bârfi după ce-ți miști tu posteriorul din raza lor vizuală. Așa, dacă totul s-ar finaliza după interogatoriu și scanare, ar fi prea banal. Cum ar mai trage concluzia că trăiești degeaba pe planeta asta, dacă n-ar avea cu cine să se sfătuiască?

Și le zâmbești. Și le saluți. Și le mai zâmbești o dată. Și tot te spurcă. Ca-n bancu’ ăla: „E foarte simplu să devii drogată, alcoolică şi cur*ă: e suficient doar să nu saluţi babele de pe banca din faţa blocului!”. 

Dar le suportăm. Le zâmbim în continuare. Le-am acceptat ca parte din mediu; ca pe un câh din peisaj, de care încerci să nu te apropii. Ca pe niște oameni care n-au avut parte de o poveste atât de interesantă încât să nu le mai pese de poveștile altora. Ca pe niște oameni care s-au hrănit din bârfe și pentru care bârfa a devenit un soi de drog.

Just-smile-and-wave-boys-penguins-of-madagascar-20799079-500-240

P.S: dacă încă ești tânără și ai tendințe de a te transforma într-o astfel de specie, te rog, uită-te în oglindă și întreabă-te: Așa vreau să ajung, subiect de articol În Grădina Mea ?

sursa foto: facebook.com

6 responses to this post.

 1. Cea mai bună metodă de a afla cel mai rău lucru posibil și imaginat despre tine este să nu le saluți. E și varianta Hard, le înjuri și afli multe lucruri pe care nu le-ai făcut. Iar dacă era făcute la beție, parcă le mai înțelegeai.

  Liked by 1 person

  Reply

 2. Super tare articolul tau!! Si bine scris si adevarat pana la virgula!

  Like

  Reply

 3. Intre agente SRi gen acestea si rude care comenteaza mereu..”cand te insori”, “cand faci copii”, “de ce te duci la concerte sataniste”, “de ce te imbraci cu tricouri sataniste”, “de ce nu vii la nunta nepotului varului matusii varului de gradul 3 al tatalui tau” etc etc ..prefer oricand barfitoarele:)))

  Like

  Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: