Îndrăzneala de a posta pe Facebook

make-somebody-happy-today-mind-your-own-business-3

E greu să nu fii veșnic stresat atunci când te enervează orice mișcă. Și e și mai greu, dacă pierzi vremea pe Facebook. În loc să-ți trăiești scurta viață enervându-te pe propriile-ți probleme, te trezești plin de draci din cauza problemelor altora.

Te plângi de la prima oră, de când te trezești și-ți bei cafeaua, față-n față cu cele o sută de notificări și cereri de prietenie care s-au acumulat de-a lungul nopții (asta presupunând că mai și dormi). Dai scroll până-ți amorțește degetul și din 100 de postări, nu-ți convin vreo 99.

– Uite și boul ăsta, iar postează poze cu gagici semi-dezbrăcate. N-o să vadă el așa bucă live, în viața lui.

– Uite și aiurita asta. Toaaaată ziua postează poze cu pisici, căței, sticleți și ornitorinci. Parcă-i căzută de pe lună.

– Vai! Dar uite-l pe imbecilul ăsta! Cum își permite să spună că filmul 50 Shades of Grey este o porcărie? Cum îndrăznește să aibă o părere diferită de a mea?

– Mammmma miiiiaaaa… cine-a mai făcut-o și pe asta și a ținut-o în viață, frateeee? Uită-te la ea ce mamă de curcan a gătit la cuptor! Și a mai și pus poză pe facebook. Ce nesimțită!

– Văleleu, Săndele… Dar cum îndrăznești să scrii astfel de bancuri pe news feed-ul meu? Dar tu nu știi că am retina sensibilă și se irită la astfel de inepții?

Nu ți-ar da nimeni oare una după ceafă, să te trezească la realitate, în viața asta? Te plângi de ăla, de aia, de celălalt și de ailaltă fără să te gândești că și tu, la rândul tău, postezi unele chestii, care pentru alții reprezintă mari porcării. Căci, evident, pe lumea asta, există sute de mii de oameni mai inteligenți ca tine. Da, închide gura, că intră musca! Dacă erai vreun geniu, îți foloseai timpul liber în cu totul alte scopuri și nu să analizezi mișcările altora, pe Facebook.

Înțelege, o dată pentru totdeauna, că rețeaua asta de socializare s-a transformat într-un spațiu destinat recomandărilor. Lenuța îți recomandă cartea pe care o citește acum și din care ți-a extras citatul siropos terminat în puncte de suspensie. Geta îți recomandă filmul cu Antonio Banderas, la care se uită cu teancul de șervețele lângă pat. Mimi are și ea o pasiune: bebelușii. Îți recomandă să lași naibii viața de pasăre de noapte și să începi o familie (asta dacă nu cumva ai IQ-ul mai mic decât numărul de la pantof. În cazul ăsta, folosește prezervativul! Te roagă o lume întreagă!). Costeluș are și el un hobby. Ține cu Oțelul! Și-ți recomandă să-ți susții echipa locală. Bună, rea, cum o fi ea. Crepolina se uită la Suleyman. Magnific sau nu, ei îi place și te invită și pe tine să te rupi de realitate în fața unui bărbos cu turban. Mirodona ascultă manele. La greu. Dușmanii tăi nu se compară cu ai ei. Pantaloni scurți, frățioare! Și îți postează și ție, poate vă regăsiți dușmanul pierdut și formați o nouă legătură emoțională.

Poate ați înțeles ideea. Poate nu. Încerc să o întăresc:

Nu, nu poți să faci ceva în gusturile oamenilor. Chiar dacă îți place ție să crezi asta!

Nu, nu toți cei 132423420 de „prieteni” pe care i-ai adăugat în lista ta au aceleași preferințe, păreri și hobby-uri ca tine. Unii dintre ei vor da share la lucruri scârboase, alții la lucruri porcoase, alții la lucruri siropoase. Unii îl vor venera pe Ponta, ca tine, alții îl vor spurca pe „peretele tău”. Unii îl vor antipatiza pe Poptămaș, alții ți-l vor distribui pe profil. Unii îți vor da like la ce postezi, alții îți vor dori o moarte-n chinuri doar pentru că ai îndrăznit să faci o constatare diferită de a lor.

Depinde de ce oameni ți-ai ales, TU singurel. Fără 50-50; fără „sună un prieten”; fără „întreabă publicul”!

Și așa cum ți i-ai adăugat, poți să îi și elimini.

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: