Inamicul numărul 1: „celălalt păr”

9a8fe2d3d85484d46bfb071644e4d86c

În urmă cu câteva zile vorbeam despre problema existențială a părului de pe cap și anume că se desprinde prea ușor de scalp și cade când ți-e lumea mai dragă.

De data aceasta, însă, vreau să vă vorbesc un pic despre o altă problemă, la fel de importantă în rândul femeilor: celălalt păr. Dacă părul de pe cap este „geamănul bun” în ecuația asta, celălalt păr, împrăștiat pe restul corpului, e cu siguranță „geamănul rău”. Ăla pe care îl dai afară pe ușă și-ți intră pe geam. Ăla pe care l-ai dori dispărut din viața ta. Cel pe care plănuiești să-l extermini în fiecare zi a vieții tale, apelând la tot felul de mijloace, mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Dacă s-ar întâlni la un moment dat amândoi, discuția dintre ei ar fi următoarea:

Părul „bun”: – Ce bine mă simt astăzi! M-a spălat, m-a șamponat, m-a dat cu balsam și m-a clătit cu apă călduță; apoi m-a tamponat ușor cu prosopelul roz și pufos și m-a periat timp de 10 minute. Un răsfăț total! Ziua ta cum a fost?

Părul „rău”: – Nu știu, frate, ce are cu mine! Zău, dacă te mint! Toată ziua mă fugărește cu tot felul de ustensile și încearcă să mă smulgă cu totul. Mă feresc eu cât mă feresc, mă mai ascund când am ocazia, dar cu greu, că e a dracu pielea pe ea… și tot mă prinde. Era mai bine când mă mai decupa câte puțin cu foarfecele auriu sau când băga lama și îmi scurta puțin din vârfuri, dar de când și-a cumpărat aparatul ăla nenorocit, care bâzâie îngrozitor, nu știu cum să fac să scap nesmuls. Să nu mai spun de zilele trecute, când mi-a turnat în cap niște ceară fierbinte… vai de viața mea!

kit-epilare-ceara-unica-folosinta

Nu e ușor să fii femeie, vă zic sincer! Suntem tare nehotărâte; din toate punctele de vedere, inclusiv al părului de pe corpul nostru. Pe unul îl vrem cât mai lung, strălucitor și mătăsos, iar pe altul l-am înjunghia cu penseta după ce l-am smuls din locul „nepotrivit”. Și toate astea din pricina masculilor din viața noastră.

Da, nu ridicați sprânceana aia prea mult, să nu cumva să cadă vreunul din firele care au acces pe fața voastră! O facem pentru ei! Tot chinul, toată migala, tot timpul pierdut smulgându-ne firele inestetice, se datorează bărbaților pe care vrem să-i impresionăm.

Să fim sincere cu noi înșine și, apoi, cu suratele noastre: de câte ori, pe timp de iarnă, nu am ieșit cu săptămânile în oraș, limitându-ne doar la seri în pijamale, cu filme haioase și cărți de pe care nu puteam să ne desprindem retina? Cum era blănița pe sub pantalon? Luuungă de puteai să îți împletești codițe și să biciuiești un supus cu ele.

Și cum am făcut, apoi, tot posibilul să dispară orice urmă a existenței acestui păr, când l-am întâlnit pe ”Făt-Frumos”?

Am apelat la orice se poate apela: de la blamata lamă, la kituri pentru epilat, la epilare cu ceară și epilare permanentă. Am făcut tot, mai puțin să ne rugăm de el să cadă, deși n-aș băga mâna-n foc că unele dintre noi n-au făcut și un ritual voodoo, în încercarea de a scăpa definitiv de părul nedorit.

Și, de fapt, noi nu cerem mult de la un produs de epilare. Vrem doar să nu ne mai trezim în mijlocul realității, la sute de metri distanță de orice aparat de ras, că ne-a mai rămas un fir răzleț (de obicei, incredibil de negru), într-un loc mult prea ușor observabil. Și atunci când găsim o astfel de soluție, într-una din multitudinea de oferte de produse epilare cu ceară, i-am ridica o statuie în centrul orașului!

Acest text a fost scris pentru proba 4, de la Superblog 2015.

Sursa foto1 : pinterest.com

Sursa foto 2: www.tpb.ro

3 responses to this post.

  1. […] Inamicul numărul 1: „celălalt păr” […]

    Like

    Reply

  2. Se spune că cicliștii se epilează să fie mai aerodinamici, așa, că, fiți aerodinamice. Cu pisici cu tot. :))

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!