De la prințesă la femeie adevărată

De mici noi, fetițele, avem un vis. De cele mai multe ori e același: să fim prințese. Să purtăm rochii pompoase, diademe strălucitoare și mănuși lungi și albe. Anii mai trec și prințesa se transformă în regină. Ne dorim un pic mai mult: coroana să fie mai mare, trena mai lungă. Apoi, intervine adolescența și fiecare se orientează spre un alt vis, de la cea mai bună doctoriță, la cea mai talentată actriță, la cea mai aclamată cântăreață rock; în funcție de hormoni a.k.a pitici pe creier. Într-un final, însă, toate ajungem la aceeași idee pe care ne-o bagă pe gât lumea întreagă, începând de la bunica din partea tatălui și culminând cu Măria Sa, Mass-Media. Care idee? Femeia adevărată!

Păi, să te ferească Cel de Sus să nu-ți dorești să fii o femeie adevărată! Cum altfel să vrei să devii? Falsă? Nu se poate!

Și începe jocul de rol. Citești reviste, studiezi personaje, te uiți la emisiuni și cauți rețeta succesului în a deveni ”Femeia Adevărată”. Unii spun că Femeia Adevărată are răspunsul la orice întrebare și este un lider adevărat. Alții spun că Femeia Adevărată este cea mai bună gospodină, cunoscătoare a mii de rețete extraordinare care te-ar ține proptit pe scaun, în fața mesei, cu lunile. Unii susțin că Femeia Adevărată e cea care se dovedește a fi cea mai înțelegătoare mamă, care își crește și educă pruncii cel mai bine. Iar alții se bat cu pumnul în piept că Femeia Adevărată e cea care deține recordul la poziții Kamasutra într-o singură noapte.

Unii se laudă că au cunoscut Femeia Adevărată, că au scos-o la cină și au reușit să o convingă să spună „da” în fața primarului. Iar unele lasă cu totul modestia la o parte și se autointitulează femei adevărate, în fața întregii lumi, dispuse oricând să-și etaleze forțele.

ellisDin punctul meu de vedere, Femeia Adevărată nu își spune Femeie Adevărată, ci trăiește ca o Femeie Adevărată. Se trezește dimineața și nu îi e rușine sau teamă să-și exprime adevăratele sentimente. Nu îi e teamă să trăiască nici bucuria, nici tristețea, nici furia, nici extazul. Nu zâmbește fals în oglindă și nu plânge la comandă. Se îmbracă confortabil, fără teama unei amenzi de la poliția modei. Își prinde părul dacă simte că așa își va desfășura programul mai cu spor sau și-l lasă pe spate, dacă vrea să simtă vântul cum i-l zburlește, în stația de autobuz. Femeia Adevărată își iubește locul de muncă și își desfășoară activitatea cu drag. Nu pleacă spre serviciu gândindu-se cu nerăbdare la clipa când va ajunge înapoi acasă. Nu își rezolvă treburile în silă, doar pentru că trebuie, ci pune suflet în fiecare acțiune. Femeia Adevărată își iubește familia și prietenii. Și nu numai! Femeia Adevărată iubește oamenii în general. Nu se bucură la tragedia altuia, nu complotează împotriva altor persoane, nu caută și nu dorește răzbunare. Dacă greșește, își cere scuze. Dacă face rău cuiva, își cere iertare. Și nu în ultimul rând, Femeia Adevărată cere ajutor, atunci când are nevoie. Când problemele o copleșesc, când soluțiile întârzie să îi apară în fața ochilor, nu ezită să apeleze la altcineva.

Mulți oameni se gândesc la această Femeie Adevărată și și-o imaginează îmbrăcată într-un anumit fel. Dar Femeia Adevărată nu are nevoie de un stil anume. Ea este elegantă prin naturalețea ei, prin felul în care își asortează stilul vestimentar cu trăirile din fiecare zi. Este elegantă prin felul în care-și evidențiază calitățile și-și conștientizează defectele. Femeia Adevărată nu are un trup fără de cusur dar se simte minunat în pielea sa. Femeia Adevărată intră în casa de modă ELLIS și știe că orice haină ar fi norocoasă dacă și-ar mula țesătura pe corpul său. Femeia Adevărată intră în alimentară cu același zâmbet cu care intră și-n sala de teatru.

Ellis-mic-250x250

Poate nu ai întâlnit-o, poate nu o vei întâlni vreodată. Dar dacă se va afla în prezența ta, îți vei da seama cu siguranță că este vorba despre ea. Căci va dori să te cunoască, să îți întindă mâna și să îți afle numele și povestea. Și o vei recunoaște, căci atunci când veți face cunoștință, dacă va fi fericită, îi vei simți zâmbetul pulsând și-n nasturii de la mânecă; iar dacă va fi deprimată, îi vei simți supărarea și-n ticăitul ceasului de la mână.

ChicElite_slogan-300x284

Eu nu sunt o femeie adevărată. Departe de mine acest titlu. Mai am încă de învățat cum să fac să scap de anumite complexe, deși am făcut progrese de la adolescență încoace. Dar am descoperit o comunitate feminină, care dorește să vină în ajutorul tuturor femeilor care au curajul să-l ceară. Mi-a făcut cu ochiul propunerea lor de a ne uni pentru copiii noștri, pentru a face tot posibilul să le asigurăm un viitor mai bun, mai sigur, mai armonios. Și chiar dacă nu am încă un copil, mi-aș dori să fac tot ce-mi stă în putință pentru a deveni o viitoare mamă adevărată, dacă nu femeie adevărată.

Nu, stai liniștită, nu îți va spune nimeni: „FĂ asta și o să ai succes garantat!”. Nu asta e ideea acestei comunități! Chic-Elite a fost creată pentru mine, pentru tine, pentru noi, ca să ne ajutăm una pe alta și să evoluăm împreună. Fiecare are experiențe ce merită povestite și sfaturi ce merită oferite. Fiecare dintre noi poate contribui la construirea viitorului, împărtășind din experiențe și învățând din ele.

Chiar dacă poate nu vom ajunge să deținem titlul de „femeie adevărată”, vom face tot posibilul să ne apropiem de el!

Tu cum vezi o femeie adevărată? 

Acest text a fost scris pentru proba 12, Superblog 2015.

One response to this post.

  1. […] De la prințesă la femeie adevărată […]

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: