Mr. and Mrs. Right la complexul Salon du Mariage

ChairSwag-560x315

Bloggeriță. Blondă. Blândă dar și brutală, la nevoie. Cu o cască în ureche și un carnețel în mână, străbate lungimea salonului. Privirea-i ageră și mâna-i rapidă. Ține pixul strâns între degetul mare și arătător, notând fiecare detaliu pe care-l vrea modificat dar și fiecare motiv pentru care alegerea acelui restaurant din București ar fi una pe măsură.

Pro

– cununia civilă/religioasă în aer liber;

– sala poate fi aranjată cum îmi doresc;

– bucătărie proprie;

– ring de dans imens;

– o bucățică de natură în fața salonului;

– transport gratuit pentru invitați;

– posibilitate de cazare pentru invitații din altă localitate;

Contra

– piscina (după prea multe pahare de whiskey, să nu se mute întreaga nuntă sub apă);

– sala nu are are absolut niciun stâlp (dacă am vreun invitat antipatic, n-am unde să-l ascund, să nu-i văd moaca)

Dă casca jos, se descalță de sandale și se așază pe marginea piscinei. Închide ochii și-și lasă imaginația să zburde undeva în viitor, peste aproximativ 350 de zile, când va păși în același loc, îmbrăcată în rochie de mireasă. Tocurile nu o vor incomoda, dimpotrivă, va putea să danseze cocoțată pe ele toată noaptea. Părul îi va fi aranjat în niște bucle grațioase, pe spate, iar umerii îi vor fi acoperiți de dantela fină a rochiei.

Nunta va fi restrânsă iar invitații doar oameni dragi; așa că salonul va putea fi unul mai mic. Salonul Ad’Or Salon du Mariage e ideal pentru o nuntă elegantă, în miniatură, așa că nu vede de ce nu l-ar alege acum. La urma urmei, argumentele de la „contra” sunt puse acolo doar ca să nu fie lăsat spațiu liber. Chiar sunt puerile!

Și dacă l-ar alege acum, în ce fel l-ar decora?

Pentru cununia civilă, priveliștea de la piscină este minunată. Iar riscul de a face baie înainte de vreme nu este unul ridicat, întrucât doza de alcool la ora aceea va fi minimă. Și pentru că numărul invitaților nu va depăși suta, aranjarea scaunelor nu va fi o problemă. Cât despre culori, albul impecabil va arăta splendid cu un strop de roșu, sub formă de fundă din catifea, pe spatele fiecărui scaun.

Salon-Toujours-lAmour-27

Alb și roșu.

Da, acestea vor fi culorile nunții. 

Trandafiri roșii și crini albi.

Da, acestea vor fi florile nunții.

Aude un sunet strident în cască și iese, brusc, din reverie.

– Ești acolo? Răspunde, femeie! La ce-ți trebuie domnișoară de onoare dacă nu o asculți când vorbește cu tine? Și nenorocitele astea de căști… la ce ni le-ai mai cumpărat?

– Nu mai bodogăni degeaba și spune-mi care-i problema!

– Cât ai fost tu și ai văzut salonul, eu am discutat cu managerul și am stabilit următoarele: se poate aranja 99% din ceea ce ai vrut, cu condiția să îți împărtășești impresiile apoi, pe blog.

– Perfect din punctul ăsta de vedere. Dar 99%? Zi-mi, ce nu se poate?

Salon-Ador-5– O să încep cu veștile bune, mai bine. Nu e nevoie să ceri o cheie de la toaletă și să dai invitații afară când te apucă pe tine „sfântul pipi” și trebuie să intri cu alaiul de domnișoare.

– Care alai? Că sunteți două!

– Nu mă întrerupe, că rămâi doar cu una! Aaașa… au toaleta miresei, unde ai acces tu și numai tu, maiestatea matale! În altă ordine de idei, am negociat și este de acord cu amenajarea unui spațiu pentru mesaje video. Așa că oricine a băut prea mult și simte nevoia să fie sentimental, va putea intra într-o cămăruță cât cabina de probă, ce va fi plasată la intrare, și îți va lăsa un mesaj, o urare, un blestem. Ce vrea fiecare… Mesele vor rămâne aranjate în stil clasic dar voi doi puteți avea o masă specială, unde să puteți poposi când vă plictisiți de mutrele invitaților și aveți nevoie de un strop de intimitate. Un fel de „Mr. and Mrs. Right Spot”. Pe acela îl puteți personaliza cum doriți voi. Numai să se încadreze în peisaj. Mi-a spus managerul că poate fi amplasat și afară, lângă piscină. Totul e la latitudinea voastră!

– Ce drăguț! Nu-mi vine să cred…

– Ba să-ți vină! Sunt de acord și cu standul de cafea pentru invitații care nu mai au antrenament la petrecut. Îți poți personaliza și paharele chiar! Poți să le scrii „În loc să te duci acasă și să-ți aștepți pensia, mai stai la un dans cu proaspeții miri!”. 

– Să-nțeleg că roata norocului nu se încadrează în peisaj, nu? Asta mai rămăsese…

fun-wedding-ideas-12

– Ei nu dispun de așa ceva dar nu au fost reticenți la idee. Dacă tu-ți dorești cu adevărat, găsesc eu pe cineva să ți-o confecționeze și facem în așa fel încât să o aducem la salon. Mie mi se pare o idee bună. Când se plictisește lumea de dansat, le mai dăm o provocare.

– Mulțumesc!

– Cu plăcinte! Fug să mă interesez de pachetele pentru mahmureala de a doua zi. Când se vor așeza musafirii pe scaun, la ciorba de potroace, îți zic eu că vor fi încântați să găsească un asemenea cadou. La urma urmei, cine nu ar fi surprins să se ducă la o nuntă și să mai și primească, nu numai să dea?

fun-wedding-ideas-17

Lasă casca din ureche să-i cadă pe lângă umăr și pătrunde înapoi în vis.

Dansul mirilor, pe melodia ei preferată, în mijlocul piscinei; înconjurată de zâmbete și priviri încărcate de emoții sincere. Un toast, la miezul nopții, prin care să le mulțumească ea invitaților pentru participare și pentru că i-au fost alături și-n restul clipelor, mai mult sau puțin plăcute. Să-l fure pe mire, apoi, și să-l ducă la „colțul lor”, unde să-i jure dragoste eternă, departe de ochii lumii.

Romantism, îmbinat cu umor și relaxare. Da, asta va fi definiția nunții sale. Un moment artistic, urmat de un dans haios al domnișoarelor de onoare. Un toast sincer al părinților, ce va gâdila toate glandele lacrimale din sală, urmat de un număr de jonglerie al sticlelor, oferit de barmanul salonului.

Salon-Toujours-lAmour-35

Va fi o nuntă ca-n filme. Nu dramă, nu tragedie, nu SF, nu horror. Un soi de comedie romantică, așa cum e și viața ei. Iar complexul Salon du Mariage este ideal pentru o astfel de ecranizare fabuloasă.

Text scris pentru proba 13, Spring Superblog 2016. 

sursa foto: myweddingreceptionideas.com; facebook.com/SalonduMariageToujoursLAmour/

13 responses to this post.

  1. Succes!! Tu imi dai idei :))

    Like

    Reply

  2. […] Mr. and Mrs. Right la complexul Salon du Mariage […]

    Like

    Reply

  3. Posted by Katynka katy on April 6, 2016 at 23:32

    Geniala esti!! As fi vrut sa fi avut si eu asa recomandari despre o nunta….acum 9 ani…inainte de a mea nunta!!! Superba locatie!!

    Liked by 1 person

    Reply

  4. Posted by Andra on April 6, 2016 at 23:26

    Super! Te pup :-*

    Liked by 1 person

    Reply

  5. Posted by Laura Mihalcea on April 6, 2016 at 18:17

    Succes Anduta !

    Like

    Reply

  6. Posted by OanaIuliana on April 6, 2016 at 18:09

    Am senzatia ca o sa ai o nunta minunata atunci cand va veni momentul! Succes in continuare :*

    Liked by 1 person

    Reply

  7. Posted by Flavia on April 5, 2016 at 08:51

    Nunta perfecta descrisa perfect! Succes in continuare, Alexandra! 😊

    Liked by 1 person

    Reply

    • Posted by Alexandra on April 5, 2016 at 16:01

      Nu știu cât de perfectă e dar îmi este mie pe plac. Probabil și a mea va fi la fel, simplă dar cu momente haioase. 😀

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!