De ce nu îi ajutăm pe ai noştri?

rape-victimIeri, venind de la serviciu, ascultam emisiunea lui Moise Guran, de la Europa Fm, şi nu-mi venea să cred ce aud. O femeie a fost violată în centrul Bucureştiului în mijlocul zilei şi nimeni nu a intervenit să o salveze.

“S-a întâmplat în plin centrul Capitalei, la ora 16, atenție! la intersecția dintre străzile Dorobanți și Ștefan cel Mare. Deci la 300 de metri de Guvern, în plină zi, în plin centrul Capitalei României. Nu o să vă dau foarte multe detalii despre acest caz căci este o anchetă în desfășurare, dar pentru cine nu știe e un mic părculeț acolo… de fapt un spațiu verde cu trei boscheți și cinci copaci. Oricum, sute de mașini care trec pe minut pe acel bulevard, sunt zeci de oameni care trec pe minut pe acel trotuar iar colega noastră, povestește că în timp ce violatorul o trăgea din stradă a țipat, a strigat, a făcut semne disperate către oamenii care treceau pe acolo dar aceștia au întors pur și simplu capul în altă parte.

Nici nu pot să-mi imaginez trauma prin care trece și o asigurăm cu toții că suntem alături de ea. Oricum, cu această ocazie am aflat și eu că jumătate dintre colegele mele poartă în geantă un spray paralizant. Sunt fete tinere, decente, intelectuale care nici măcar nu au o ținută provocatoare. Probabil multe dintre doamnele și domnișoarele care nu își permit să circule cu un taxi sau cu o mașină personală se simt în acest moment expuse doar pentru că trebuie să circule pe stradă de la serviciu și până acasă.

Statisticile poliției române spun că în medie la fiecare 10 ore în România este înregistrată raportat un viol. Nu o tentativă, nu o hărțuire ci un viol consumat. Câte agresiuni asupra femeilor or fi în total numai Dumnezeu știe. […] (sursa)

Nu îmi vine să cred că există atâtea persoane în ţara asta, fără conştiinţă. Cam câţi neuroni striviţi de prostie trebuie să ai, ca să treci pe lângă o femeie care ţipă AJUTOR şi să nu schiţezi niciun gest?

Bine că sare toată lumea la bătaie când vine vorba de un amărât de meci, dar dacă e vorba să ajutăm o persoană, ne punem palma-n fund şi mergem mai departe. Nu ştiu câte sute de jandarmi au fost la ultimul meci extra-mediatizat; s-au aruncat pumni în stânga şi-n dreapta, de cele mai multe ori fără motiv sau din motive exagerat de stupide; dar pentru un motiv serios, pentru salvarea unei fiinţe lipsite de apărare, unu n-a fost în stare să sară în ajutor.

Ce se întâmplă, fraţilor, cu noi? Protestăm pentru maidanezi şi aruncăm zilnic cu statusuri indignate pe Facebook, dar când vine vorba de semenii noştri ne doare în … pix?

Am văzut săptămâna aceasta sute de articole, statusuri şi poze, referitoare la “bietele animale”; dar nici un “ahtiat de fapte bune” nu zice nimic despre sufletul care a fost călcat în picioare şi umilit în centrul capitalei, ieri. Unu nu pune un status în care să-i plângă şi fetei de milă. Dar dacă era violat un câine, sigur era iar isterie în online…

Bine că a ajuns să ne pese mai mult de câinii care au împânzit străzile României şi ne atacă la fiecare colţ de stradă, decât de oamenii din jurul nostru! Bravo! Suntem pe drumul cel bun…

Sursa foto: nvonews.com 

43 responses to this post.

  1. […] la lectură și vă invit să-i citiți pe: Alexandra, Alice Boboc, Fosile, Mirela Pete, Vero și pe toți ceilalți care trec pe aici în căutare de […]

    Like

    Reply

  2. Fetelor, fiti atente aici. V-am tot disperat cu afirmatiile mele, dar de acum o sa iau lucrurile mai in serios. Asadar, vreau sa va arat idealul meu de femeie, ca sa vedeti ce gen imi place mie, daca tot spuneam ca nu am de unde alege… Ei, uite ca mi-am gasit-o si eu, in sfarsit !

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 15, 2013 at 12:01

      Am impresia că ai o colecţie întreagă de astfel de poze. Noroc că ocupă puţin spaţiu în calculator. :))

      Like

      Reply

      • Da, pai cum sa-ti zic, draga mea… Ma uit la astfel de poze ca sa imi creasca increderea in mine, fiindca vazand astfel de REBUTURI ale societatii, astfel de fiinte nascute din pricina ca prezervativul avea gauri, orice defect as avea eu, fizic sau de alta natura, mi se pare INSIGNIFIANT, pe langa astfel de fiinte ramase la stadiul de maimuta, in special e vorba de “fete” dupa cum ai observat….

        Si iti spun sincer, mi-e ciuda cand ma gandesc ca, e plina tara de fete frumoase, dar 99 % din cele frumoase sunt niste jeguri fara suflet… Nu ti se pare o risipa de frumusete, pe bune acum ?! Degeaba are marul coaja frumoasa, daca e putred pe dinauntru… De asta sunt eu atat de “frustrat”, nu din alte cauze…

        Cand ma gandesc ca astfel de femei superbe, umbla cu tot felul de distrusi si de cocalari, si conteaza doar avantajele materiale pentru ele…imi vine sa-mi bag piciorul in ea de viata ! Cum sa nu iti fie ciuda cand vezi ca tot felul de analfabeti care nu-s nici pe sfert la fel de simpatici si isteti ca tine ( si nu ma laud, doar constat ), au “succes” la astfel de frumuseti, iar tu stai pe tusa, gandindu-te ca sunt niste p*** cu pretentii, fara suflet si fara sa le pese de altceva decat de bani…. Si nu ca nu i-ai avea, dar e vorba de principiu, si de caracter…. E trist…..

        Like

  3. Cand am zis “toate”, m-am referit la majoritate….care in acest caz, inseamna cel putin vreo 90 %…. Stiu, o sa ma contrazici ca-s mai putine…dar eu cand spun “t@rfe”, ma refer si la “arogante, nesimtite, ipocrite”, etc…asadar cu siguranta e un procentaj corect…..

    Pana la urma, nu procentul e problema, ci faptul ca ASTEA EXISTA, si se inmultesc pe zi ce trece. “EDUCATIA” inexistenta si HAOSUL SOCIAL AL ROMANIEI ANULUI 2013 este desigur principala cauza.

    O tara in care pizdele de 16 ani se urca in copaci in pista goala si isi pun pozele pe net, este evident ca NU ESTE O TARA NORMALA ! Nu ca nu stiai lucrul asta, dar voiam sa precizez….

    Asadar, stiind aceste aspecte, mi se pare ABSURD sa ne isterizam acuma ca “vai de mine, violuri, vai de mine, nu ne pasa de ai nostri” etc… NU POTI SA PUI MILIARDE DE POZE XYZ CU TINE PE NET, si sa consideri ca nu faci nimic imoral, nimic indecent, si ca faptele tale nu vor avea repercusiuni. Dar deh, le cer si eu sa gandeasca unor fiinte care impart un neuron intre ele !!! STIU, ALEXANDRA, SUNT ABSURD, STIU….!

    MORALA : What goes around, comes around !!!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 14, 2013 at 16:57

      Nu eşti absurd. Eu ştiu că sunt exagerat de multe panarame în ţara asta. DIn păcate le văd pe toate drumurile, zilnic. Dar pe lângă cele care îşi pun poze cu păsărica fâlfâind şi şi-o caută cu lumânarea (viol, trafic de carne vie etc), mai sunt şi femei care nu fac asta şi totuşi au parte de violuri… eu la ele mă refeream când am spus că mi se pare o tragedie. Nu la cele care poartă curele pe post de fuste şi apoi se plâng că au fost atacate de golani.

      Like

      Reply

      • Da….pai cele care sunt violate, desi nu merita asta sunt pe cale de disparitie… Fiindca in Romania mai exista foarte putine femei care inca mai stiu ce e acela BUN-SIMT, ce e aceea DEMNITATE, RESPECT DE SINE SI DE CEILALTI, feminitate, civilizatie, etc…

        Alea trecute de prima tinerete, probabil sunt asa… Acestea tinere insa….ti-am aratat cum sunt, nu cred ca trebuie sa repet… Cauzele sunt multe, insa ma irita la culme ca nu intelegem naibii odata realitatea, preferam sa o negam, si apoi ne trezim intr-o zi ca femeile se transforma in AUTOMATE DE SEX, si ne intrebam ca prostii cand s-a intamplat asta….

        In fine, ma agit degeaba… Foarte putini inteleg…restul ma fac tot pe mine “misogin si frustrat”, fiindca nu sunt capabili sa priceapa ce societate depravata suntem, desi uite ca in fiecare zi avem exemple… Ma rog, le place ca suntem niste infecti, le place jungla asta romaneasca, le place mizeria……

        Like

  4. Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 12:21

    Prea putini oameni intervin. Mai repede intervine o femeie, decat un barbat. Ca ea are oua in plasa, nu el in pantaloni.

    Like

    Reply

  5. Toate femeile din Romania isi pun poze NUD pe facebook, isi arata sanii si vaginul intregii planete. Apoi se plang ca ajung violate.

    Doar eu vad o legatura ? Hai sa intelegem adevaratele cauze ale problemei… Cauzele sunt femeile ipocrite, care scriu langa o poza in care isi arata in prim-plan sanii sau gaura “conteaza interiorul nu exteriorul” ( cata ipocrizie, ncredibil ) si apoi miauna ca niste neprihanite ca au fost considerate…exact cum se considera si ele de fapt, adica NISTE BUCATI DE CARNE AMBULANTA CU O GAURA IN MIJLOC….

    Chiar nu vedeti care e adevarata problema ?!

    Like

    Reply

    • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 12:19

      Tu esti, Brutus?

      Like

      Reply

      • Posted by Alexandra on September 14, 2013 at 13:05

        El are un singur răspuns la orice întrebare: Femeile sunt de vină pentru orice. 🙂 M-am lămurit…

        Like

      • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 13:21

        E acel Alex misterios si badaran sau ochiul meu nu e inca format?

        Like

      • Alexa, Eva, nu o sa imi mai bat capul sa va explic, deja m-am saturat… In schimb va arat ceva, si vreau sa vad ce mai spuneti dupa aceea. OK ? Poftim :

        http://www.facebou.ro/2013/pitzipoance/cele-3-zuze-perverse/

        Like

      • Posted by Alexandra on September 14, 2013 at 16:06

        Da măi, de acord. UNELE femei sunt c*rve, panarame, paraşute, parapante, nesimţite, cu 3 neuroni în cap şi ăia înnodaţi, dar mai există şi femei sănătoase la cap, care nu se pozează crăcănate sau mai ştiu eu cum şi îşi uploadează pozele pe Facebook. Nu ştiu ce prietene ai tu în lista de Facebook, dar îţi zic eu că NU TOATE femeile din România îşi pun astfel de fotografii pe internet.

        Like

    • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 15:10

      Draga, “Alin”, viata ta trebuie sa fie foarte trista. Acuzi femeile ca sunt curve, dar tu stai si cauti sani goi pe net. Nu iti baga nimeni pozele alea pe gat. Mai bine cauti o femeie adevarata, nu una virtuala, photoshopata.

      Like

      Reply

      • Vezi, asta e foarte amuzant. Eu iti arat ce fac femeile REALE, si tu spui ca sunt virtuale. Nu draga, alea exista. Si SUNT MAJORITARE IN ROMANIA, ma refer la generatia tanara 10-30 ani.

        Spune-mi ca nu esti atat de naiva incat nu stii ce generatie de distrusi avem !!!! SPUNE-MI CA NU ESTI !! 😮

        95 % dintre fetele romance sunt curve, tarfe, cum vrei tu sa le zici…. E un fapt real. OARE CAND O SA ACCEPTI SI TU REALITATEA ?! Ca vad ca inca nu vrei

        Like

      • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 17:08

        Alin, da, e adevarat. Femeile alea exista. Dar asta nu inseamna ca TOATE sunt la fel. Imi pare rau ca tu nu poti accepta realitatea si ca le bagi pe toate in acelasi cazan cu smoala. Cauta o femeie adevarata, care sa fie asa cum iti doresti, nu mai sta sa pierzi timpul jignind orice femeie, ca asa ai toate sansele sa fuga toate din calea ta.

        Like

      • Am cautat, dar nu am gasit. Doar mincinoase, arogante si proaste. Doar vreo 1-2 au fost, care m-au iubit, probabil, fara sa se uite la masina mea sau la buzunar… Si eu am defecte, logic, dar in cazul vostru deja e DEZASTRU ce se intampla. Poze porno, sex pe bani, depravare, tot felul de lucruri…

        OK, nu-s toate asa, dar majoritatea sunt…. Si este foarte grava situatia asta !!!!

        Like

      • De aia am spus, femeile sunt de vina pentru ce se intampla. Sa umbli dezbracata pe strada, sa te pozezi in pielea goala pentru a te pune pe facebook, si apoi sa urli ca esti violata nu arata decat IPOCRIZIE.

        APROAPE toate sunt niste jeguri fara suflet, care isi VAND trupul pentru bani, asa ca sa nu se astepte la intelegere din partea societatii, dupa ce tocmai ele se “declara” BUCATI DE CARNE AMBULANTE. Intelegi ce tot aberez eu aici, Eva ?!

        Like

      • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 18:04

        Eu am zis ce am avut de zis. Tu o tii laaaanga! Bine, toate-s curve. Ramai singur si fii fericit. Ca presupun ca nu are ce sa caute langa tine o tarfa. Ai doua optiuni. Ori te calugaresti, ori iti scoti din cap ca toate femeile sunt curve, si iti cauti o femeie normala. S-o gasi una si pentru tine.

        Like

      • Mai degraba o sa gasesc extraterestri decat o femeie normala, cel putin in Romania nu mai exista asa ceva…. Nu stiu de ce ti se pare atat de absurd, avand in vedere ca stii si tu ce generatie de ratati avem in ziua de azi… Niste analfabeti care nici un BAC nu sunt in stare sa ia.. TI SE PARE CA AVEM VREUN VIITOR CU ASTIA ?! Ca nu inteleg de ce ai impresia ca mai exista oameni normali in Romania, mai ales femei intregi la cap ! Chiar esti asa naiva ?!

        Like

      • Posted by JurnaluluneiEve on September 14, 2013 at 19:08

        NU sunt eu naiva, tu esti chior! Uita-te mai bine in jurul tau. Te lasi orbit de un procent de oameni care nu merita atentie. Pe ceilalti nu ii vezi?

        Like

      • In mediul in care, din pacate, traiesc eu, nu prea exista astfel de oameni… Si nici in altele nu prea am gasit… Din contra… Stii cum e sa ai de-a face cu dereglati mintal care sa se ia de tine si familia ta, fara motiv ? De oameni care sa sara la bataie fiindca le ignori amenintarile si aberatiile spuse despre tine ?! ASTA E ROMANIA, draga Eva… O adunatura de maimute necivilizate si violente….

        Aaaa, si apropo, am vazut acum ce ai scris despre mine. E amuzant cum esti atat de sigura ca ai de-a face cu un nebun. 🙂 Te-as ruga sa te gandesti la faptul ca, de obicei aparentele inseala…mai ales pe internet, unde absolut nimic nu e ceea ce pare…. Poate sunt doar cineva care face un “studiu”, care impinge limitele suportabilitatii umane in incercarea de a afla anumite aspecte despre psihologia umana… 🙂

        Nu tot ce zboara se mananca, gandeste-te bine la asta si nu lua de bun tot ce vezi scris pe internet…. 🙂 Dar ceea ce spun eu este perfect valabil, in privinta femeilor. Sigur, nu pentru toate, am admis asta, insa din pacate, pentru majoritatea… Traim intr-o lume nebuna, intr-adevar, insa nu inseamna ca cei care par asa, chiar si sunt…. 🙂 Vreau sa meditezi la acest aspect, asta e tot…

        Like

  6. […] Axlandra ne intreaba de ce nu-i ajutam pe cei din jurul nostru. Buna […]

    Like

    Reply

  7. Posted by nespusdemult on September 13, 2013 at 02:21

    Nepasarea ucide!

    Like

    Reply

  8. Am scris un cimentariu lung, care nu ştiu unde s-a dus. Ce se întâmplă?

    Like

    Reply

  9. Lucrurile sunt explicabile, dar nu scuzabile.
    Până acum, femei violate au tot fost şi, la fel,
    n-a mişcat nimeni un deget pentru ele.
    Lucrurile se cunosc, nu-i nicio taină.
    “O femeie a fost violată” nu-i o ştire nouă.
    Şi nu se vorbea despre ea dacă victima nu lucra la la radio.
    Câinii, în schimb, până acum, n-au fost deranjaţi.
    “Un câine a fost violat ziua în amiaza mare” e o noutate.
    Înţelegi diferenţa. Dar, bineînţeles, asta nu-i o scuză
    pentru slaba popularizare a violului, Mă întreb unde sunt
    poliţiştii şi jandarmii. De ei nu-i nevoie doar pe stadion.
    Oamenii sunt fiare şi în afara lui. Nu-i văd patrulând.
    Hei, domunule ministru de Interne, unde îţi sunt oamenii
    din subordine când cetăţenii au nevoie de ajutor?!
    O să-mi spună să sun la 021. Nu se face nimic preventiv.
    Doar post factum ajung poliţiştii, să numere cadavrele.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 12, 2013 at 18:28

      Total de acord cu tine! Unde sunt în restul zilelor, când nu există evenimente majore anunţate dinainte? Cineva ar trebui să patruleze străzile şi în zilele când nu e meci.

      Like

      Reply

  10. Mda, cam oameni din ăştia sunt în România: oameni care rânjesc fasolea la necazul altuia, oameni care adoră circul de la televizor, oameni care se ţigănesc pe stradă mai ceva ca la piaţă, oameni leneşi care au impresia că merită mai mult..oameni cărora nu le pasă decât de propriul eu.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 12, 2013 at 17:50

      Ceea ce mă dezgustă e că sunt mulţi care asistă la astfel de scene şi gândesc “poate e nevastă-sa şi merită!”…

      Like

      Reply

  11. Nu-mi vine să cred că nici un trecător nu a intervenit. Vorba ta, dacă un maidanez era luat la șuturi, sigur se găseau vreo 2, 3 persoane să-l scape de atacator. E îngrozitor cât s-au dezumanizat unii.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 12, 2013 at 17:50

      Nici mie nu-mi vine să cred şi totuşi aşa a fost. Mulţi nu se bagă pentru că le e teamă să nu păţească ceva. Asta înţeleg. Dar nu a zis nimeni că trebuia să se ducă ei şi să-l pocnească pe individ; un apel la 112 ar fi fost suficient.

      Like

      Reply

  12. Sunt violaţi şi câini, crezi că-i pasă cuiva? Uită-te în jur, degeaba strigi împotriva celor care şi-au pus statusuri pentru protecţia animalelor, nu ei sunt violatorii. Aceeaşi sunt împotriva violenţei de orice fel ar fi ea şi împotriva oricui. Ştii care e sistemul, în cazul unui viol? Victima este convinsă să IERTE! Mulţi violari scapă, pe motiv că…închisoarea îi va face şi mai răi! În plus, este singurul delict în care victima, este considerată a fi agresorul! Pentru că… vezi tu, dacă se îmbracă provocator, cum putea bietul bărbat să reziste? Nu sări la mine, o spune mentalitatea stupidă a societăţii, nu eu! Eu doar le adun la un loc. Multe victime ale violenţei – viol, bătăi, hărţuire (că mai e şi asta) – renunţă din start la a face vreun demers, tocmai pentru că li se atrage atenţia că e vina lor, în primul rând.
    Oricum, cine nu ar viola un câine nu ar viola nici o femeie, nici un copil. Cine nu ar lovi un câine, sau orice alt animal, nu ar lovi nici un om. Cine nu ar ucide un animal, nu ar ucide nici un om. Iar dacă printre trecători ar fi fost 10 dintre cei cu statusuri pro câine pe facebook, şase ar fi intervenit. Nu am cum demonstra asta. Dar nici contrariul nu poate fi demonstrat. Singura pedeapsă, pentru violatori, e că cei ce ajung totuşi în închisori… beneficiază de un tratament nu tocmai plăcut din partea colegilor lor de celulă…

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 12, 2013 at 17:48

      Am exagerat pe ici, pe colo, în text, recunosc. Nu e vina iubitorilor de animale, că se întâmplă atâtea lucruri rele în ţara noastră. Dar rezultatul comparaţiei dintre atitudinea lumii faţă de subiectul “maidanezi” şi reacţiile în problema violului m-a şocat.

      Like

      Reply

      • Este şocant, pentru că se întâmplă. Iar indiferenţa, personal, m-a şocat întotdeauna. “Nu ştiu, nu mă bag” sunt cuvinte care mă lasă de fiecare dată perplexă, deşi…poate ar fi trebuit să mă obişnuiesc, până acum. E foarte adevărat, însă, că nu o dată m-am văzut cântărind foarte serios lucrurile, înainte de a lua vreo atitudine. Pentru că, în afară de faptul că îţi asumi un risc greu de evaluat când intervii, te poţi trezi tras la răspundere pentru lucruri despre care nu ai nici cel mai mic habar. Ca să nu amintesc faptul că există şi un “nu te băga” care mă lasă la fel de năucită. Acum, nici nu e posibil să ne pese chiar de tot ce e pe lumea asta, chiar şi eu simt un fel de uşurare când constat că mai sunt şi lucruri care… nu mă interesează. Puţine, dar sunt. Mă doare că există bărbaţi care urlă, zibiară, jignesc, lovesc, copii, femei şi animale. Uneori, se poate interveni. Fără rezultat, oricum. Îţi iei jgniri, ameninţări, poate şi una după ceafă. Dar se poate interveni, într-un fel sau altul. de cele mai multe ori, constaţi că nu ai cum să intervii şi priveşti neputincios. Sunt cazuri când nici un apel la poliţie nu ar rezolva nimic, pentru că faptele se consumă repede. Suntrevoltată de numărul mare de accidente în care sunt implicaţi copii, mai ales. Dar sunt revoltată şi când îi văd cum traversează aiurea şi cunt şi mai revoltată că nu am cum să-i conving să n-o mai facă. Sunt revoltată când aud tineri (adolescenţi) pe stradă pregătindu-se să “îl înghesuim şi-i dăm!”, ce atitudine să iau în cazul ăsta, ca să nu se întâmple? Educaţia noastră civică e precară, să depui o reclamaţie, uneori, înseamnă să-ţi creezi probleme pe care nu le aveai înainte, nicicum să ajuţi în vreun fel. Sincer, mă bucur să văd că există oameni cărora le pasă -de un copil, de o mâţă, de un câine, de un om, de un pom, măcar! Pentru că xemplul, chiar dacă are rezultate greu de identificat pe termen scurt, contează. Nu ne putem ocupa de toate, în nici un caz de toate o dată, dar măcar pe rând! Câte unul sau doi, fiecare de câte ceva, poate am reuşi să o scoatem cumva la capăt…

        Like

  13. ADEVARAT ! E foarte trist ce se intampla… pacat ! 😦

    Like

    Reply

  14. Din păcate dacă fata nu era angajată la acel post de radio, nu se auzea nimic de caz. Şi tot din păcate, acesta e crudul adevăr, sunt extrem de mulţi cei care trec nepăsători pe lângă cei care strigă după ajutor. Nu voi înţelege niciodată de ce, nu voi înţelege nici cum acei oameni pot pune capul pe pernă ştiind că puteau ajuta şi nu au făcut-o.
    Ştiu ce înseamnă să intervină cineva pentru tine….

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on September 12, 2013 at 17:43

      Da, ai dreptate. Dacă nu era angajată la radio, nu reprezenta decât o ştire de 2 minute, apoi problema se făcea uitată…

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!