Azi sunt sfântă!

M-am trezit buimacă, dintr-un vis extrem de ciudat, la auzul vorbelor “La mulţi ani!”. Am deschis un colţ de ochi stâng şi am văzut-o pe mama cum îmi zâmbea cu ceaşca de cafea în mână. Am mârâit un mulţumesc şi am întrebat: “E februarie deja? Am dormit aşa mult?”. A început să râdă copios şi mi-a răspuns: “Nu, mititico, e Sf. Alexandru!”.

Când m-am dezmeticit şi am priceput eu că azi e una din zilele în care trebuie să sărbătoresc, m-am propulsat din pat, în faţa dulapului, m-am schimbat şi mi-am spus: “Let the fun day begin!”

Şi acum, brusc:

– cafeaua are alt gust;

– vântul nu mai băte aşa tare;

– teancul de hârtii pe care trebuie să le învăţ pentru examen parcă s-a mai micşorat;

– turturelele pe care le hrănesc zilnic, cântă mai cu spor (mai e şi varianta să le fie doar foame, dar văd eu mai târziu);

– nicio postare de pe facebook nu mi se mai pare penibilă (ei, ba da… dar mă fac că nu le văd!).

E ziua mea şi parcă totul se schimbă în jurul meu pentru a-mi face pe plac. E ziua mea şi mă simt mai binedispusă, mai plină de viaţă, mai cu chef de trăsnăi!

E ceva în atmosferă atunci când ştii că e ziua ta. Nimic nu ţi se mai pare urât, plictisitor sau enervant; lucrurile mărunte ce te iritau la maximum înainte, acum sunt puse pe lista de ignore; toate bormaşinile din lume nu îţi pot schimba starea de spirit; şi ai vrea să îi ai pe toţi oamenii dragi alături, să petreci până-n zori, pe muzica ta preferată. La naiba, ar merge chiar şi un Gică Petrescu când e ziua ta!

Şi pentru că tot astăzi sunt “sfântă”, nu voi mai lăsa pe nimeni să-mi şteargă zâmbetul de pe figură! Astăzi sărbătoresc şi las grijile deoparte. Cum spunea şi Scarlett O’Hara: “I won’t think about it today. I will think about it tomorrow!”. 

La mulţi ani tuturor celor care poartă numele Alexandru/Alexandra! 

14 responses to this post.

  1. La multi, multi ani! si la cat mai multe zile senine si cafele cu gust 😀

    Like

    Reply

  2. Posted by Samira on August 30, 2012 at 21:24

    Macar o data pe an sfanta daca nu tot anul :))

    Like

    Reply

  3. La multi ani! 😀

    Like

    Reply

  4. Știu ca nu se sărbătoarea înainte și cei pe care îi cunosc, la fel, nu sărbătoresc.. dar fie, dacă tot e, La mulți ani și numai bine! 🙂

    Like

    Reply

    • Posted by Axlandra on August 30, 2012 at 14:40

      Eu am sărbătorit în fiecare an ziua numelui meu! 😀 Sunt mândră să fiu Alexandra, chiar dacă nu-s chiar aşa sfântă precum şi-ar dori lumea!:P Mulţumesc!

      Like

      Reply

  5. La mulți ani! 🙂 Să ai o zi minunată :D:D

    Like

    Reply

  6. La multi ani 😀

    Like

    Reply

  7. LA MULTI ANI, Alexandra!!! Multumesc si eu. Astazi sunt Alexandrina. :))

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!