The Lone Ranger – un alt fel de erou

TheLoneRanger2013PosterDe când am aflat că Johnny Depp va interpreta rolul lui Tonto în “The Lone Ranger”, am aşteptat cu nerăbdare filmul. Nu, nu mă ascund după deget, îmi place actorul exagerat de mult; am vizionat aproape toate filmele în care a jucat. Aş mai vrea să-i fiu nevastă şi să-i fac vreo 2 copii dar asta nu face parte din tema articolului acesta, aşa că trecem peste.

Aseară am vizionat noua sa peliculă, “Legenda călăreţului singuratic” şi mi s-a părut că Jack Sparrow s-a transformat în indian, lăsând hainele de pirat la o parte dar nu şi atitudinea de “sărit de pe fix”.

Filmul prezintă povestea lui John Reid (Armie Hammer) şi drumul său de la corectitudine şi principii, la răzbunare şi justiţie în stilul vestului sălbatic. Printr-o răsturnare de situaţie, în prima parte a filmului, ajunge să fie tovarăşul de călătorie al lui Tonto, un indian cu comportament ciudat, aflat în căutarea unui alt soi de dreptate. Şi de aici începe distracţia.  Scenele de acţiune se îmbină perfect cu umorul degajat de cele două personaje principale, în special Tonto, iar soundtrack-ul este atât de bine ales încât, pe alocuri, mi-a dat fiori.

TLRmid

Grimasele făcute de Tonto, replicile sale scurte şi ascuţite şi atitudinea sa în timpul momentelor critice au fost sarea şi piperul filmului, culminând cu apariţia unui cal alb, înzestrat şi el cu un simţ al umorului foarte bine dezvoltat, mai ales în privinţa indianului. Relaţia dintre cei doi e absolut genială şi surprinde cele mai haioase scene din tot filmul.

tonto-silver-the-lone-ranger

Helena Bonham Carter apare şi ea, în rol de matroană, dotată cu un picior mai special, ce e capabil să spulbere capetele celor care nu sunt cuminţi şi intră în raza ei vizuală. Mi-a părut că a fost totuşi un rol destul de micuţ, pentru potenţialul actriţei, chiar dacă lumea cârcoteşte despre apariţia ei veşnică în filmele cu Johnny Depp.

Pe Armie Hammer nu-l remarcasem în alte filme dar mi-a plăcut cum a interpretat personajul John Reid. Cu o încăpăţânare aproape amuzantă şi o mândrie exagerată dobândită printr-un studiu intens (se pune accentul pe studiile sale superioare :“I warn you! I boxed in Law School!” ), face tot posibilul pe tot parcursul filmului să nu iasă din cuvântul legii şi să-i pedepească pe răufăcători ca la carte. Tonto, însă, reuşeşte în final să-i schimbe un pic felul de a gândi şi-l transformă într-un adevărat erou.

969682_10151695486609153_1182227571_n

Personajele negative sunt atât de bine construite încât mă călcau şi pe mine pe nervi şi mi-aş fi dorit să le dau şi eu măcar câte un bobârnac. Din păcate monitorul nu mi-a permis asta, aşa că a trebuit să aştept ca Butch Cavendish (William Fichtner) să fie pus la punct de cine trebuia.

De sountrack am mai spus şi mai sus, dar vreau să mai menţionez de o scenă care mi-a stârnit hohotele de râs tocmai datorită instrumentalului ce domnea pe fundal. Deşi era o scenă destul de serioasă, spre final, împletită cu gloanţe, cai, trenuri ce pierd controlul şi exagerat de mult praf, coloana sonoră a făcut toţi banii, mulându-se perfect pe mimica feţei lui Tonto.

Deşi l-am văzut singură, eu sunt convinsă că “The Lone Ranger” – “Legenda Călăreţului Singuratic” e un film musai de văzut cu prietenii la un movie marathon! Vi-l recomand pentru o seară de amuzament şi relaxare!

6 responses to this post.

  1. Poate ar trebui sa sti ca Depp a cerut o suma exorbitanta pentru acest film.
    Bine, nu e prost cel ce cere, ci cel ce da.
    Dar cei de la Disney s-au bazat prea mult pe faptul ca numele de Johnny Depp in fruntea distributiei va aduce incasari cu multeeeee zerouri la final.
    Din pacate, s-au inselat amarnic.
    De aici si toate problemele filmului si ale actorului.
    Cu un buget de 215 milioane de dolari, filmul a scos in doua spatamani de abia 70 milioane.
    Evident ca oficialii de la studiouri au dubii in ceea ce priveste aceeasi “prestatie”
    cu strambaturi a lui Johnny. Mai ales ca urmeaza si Pirates of the Caribbean 5 produs tot de Disney.
    Sunt sigur ca daca nu scoate un as din maneca si schimba ceva la interpretare, cariera lui de super-star va suferii.
    Toata chestia e simpla: publicul a penalizat filmul pentru aceeasi prestatie a lui Depp si pentru faptul ca au transformat o poveste cu impact emotional – foarte cunoscuta la americani – intr-un film de actiune, fie el si western.
    Sper ca sti, filmul este un re-make, iar “instrumentalul ce domnea pe fundal” despre care vorbesti, este si el o copie fidela a coloanei sonore originale a serialului The Lone Ranger din 1949 sau a filmului The Legend Of The Lone Ranger din 1981.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on July 18, 2013 at 20:57

      Indiferent de încasări şi de părerile criticilor, mie mi-a plăcut filmul. Dacă majoritatea lumii spune că nu e bun, asta nu înseamnă că e musai să am aceeaşi părere şi eu. 🙂 Nişte cifre aruncate într-o frază nu mă încălzesc cu nimic. Ştiu că e un remake, dar e unul reuşit după părerea mea. Cui nu-i place, să nu se uite. E atât de simplu! 😉
      Şi referitor la cariera sa, toate “strâmbăturile” alea de care zici tu sunt de fapt cheia succesului său. Şi la câtă lume îl apreciază în continuare, pentru toate filmele de succes pe care le-a făcut, cariera lui de “super-star” nu se va finaliza cu una, cu două! 😉

      Like

      Reply

      • Nu am zis ca se va finaliza cariera lui 🙂 Am zis ca va avea de suferit.
        Cifrele le-am dat exemplu doar pentru a intelege motivatia pentru care cei de la studio au dubii.
        Ai tot dreptul la o opinie si nu ma intelege gresit, mi-au placut mult si mie strambaturile lui Sparrow, doar ca are tendinta sa le extinda peste tot.
        Si cu riscul de a ma repeta, nu criticii au penalizat filmul, ci publicul.

        Like

      • Posted by Alexandra on July 18, 2013 at 23:47

        Din partea mea să aibă câte dubii vor, mie mi-a plăcut şi sunt convinsă că nu sunt singura. 🙂

        Like

  2. Multi sunt dezamagiti de prestatia lui Depp, insa mie imi place enorm cum si-a interpretat caracterul. Sincer, cred ca este unul dintre filmele sale cele mai bune. Dar, eh, gusturile nu se discuta.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on July 16, 2013 at 17:41

      Şi mie mi-a plăcut foarte mult şi am auzit şi eu că a fost criticat pentru rolul acesta… dar nu prea înţeleg de ce.

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!