Secretul frumuseții româncelor – naturalețea

then-god-said-let-there-be-sexy-women-and-thats-when-he-created-romanian-women-b43c8

Femeia adevărată, femeia frumoasă, femeia minunată, femeia independentă. Ați observat că ne străduim din ce în ce mai mult să găsim adjective pompoase pe care să le alăturăm substantivului „femeie”? Ne chinuim să ridicăm piedestalul cât mai aproape de cer, să-l ornăm cât mai strălucitor, să-l lustruim cât mai bine.

Suferim de adjectivită cronică și ne dăm cu minunatele posterioare de pământ, încercând să-l găsim pe cel mai potrivit, când simplul cuvânt „femeie” este mai mult decât suficient, dacă-i înțelegem adevăratul sens. Mai ales dacă arunci o privire spre femeile din România.

Să fie clar: nu mă refer la fetițe, căprioare, căprițe și alte mioare, pe care le aduce mass-media în prim plan, cu sfârcurile la înaintare și adiere de vânt în cutia craniană! Pentru mine acele făpturi fac de rușine ideea de româncă.

Românca e femeie frumoasă, e femeie deșteaptă și e femeie harnică. Sau, pur și simplu: românca e femeie! Nu e plastic, nu e caricatură, nu e imitație. E femeie!

Românca nu se lasă ghidată de aparențe. Românca deschide televizorul dar nu se lasă bombardată de mesajele care-i spun că are coapsele prea groase, sânii prea mici, firul de păr prea subțire și tenul prea ridat. Ea nu e impresionată de tipologia femeii perfecte care ne inundă televizoarele și revistele. Românca știe că-i frumoasă, indiferent de ce spune gura lumii.

Women-Quotes-961

Modelul meu de româncă frumoasă va fi întotdeauna mama. Pe lângă multitudinea de calități de care dă dovadă zilnic, în treburile casnice, mama emană frumusețe prin toți porii. În primul rând, nu am auzit-o vreodată spunând: „am fundul prea mare” sau ”am tenul prea gras” iar, uitându-te la ea, în orice moment al zilei, te poți convinge că se simte foarte bine în pielea ei și că nu ar schimba-o pentru nimic în lume. Nu mă înțelegeți greșit, nu este arogantă! O ființă așa blândă ca ea nu ar putea privi cu superioritate nici pe cel mai josnic om. Și nici neglijentă nu e! Da, se simte bine în pielea ei. Dar are grijă de ea, tocmai ca să se simtă la fel de bine și în următorii ani.

IMG_0324

În fiecare seară are un întreg ritual de îngrijire, pe care mi l-a dezvăluit și mie acum câțiva ani, când am pășit din statutul de adolescentă în cel de „aproape femeie”. Îmi amintesc și acum vorbele sale înțelepte: „Ești frumoasă! Ești atât de frumoasă încât întorc oamenii capul după tine, pe stradă. Dar nu trebuie să fii delăsătoare, pentru că frumusețea asta se duce cu timpul dacă nu o îngrijești cum trebuie. Așa cum persoanele pe care le neglijezi și le iei de bune, la un moment dat se satură și dispar, așa e și cu frumusețea! Trebuie întreținută, la fel ca dragostea!”. Mi-a mai spus atunci că nu fardurile și fondul de ten, aplicate dimineața, mă fac să fiu frumoasă, ci felul în care îmi tratez tenul pe tot parcursul zilei.

Atunci nu am băgat-o în seamă. Încă erau hormonii la putere!

De la un timp, însă, am început să abandonez (ab)uzul zilnic al tencuielii pentru față și să pun accentul mai mult pe creme hidratante și revitalizante, care să îmi permită să-mi expun, privirilor cârcotașe, tenul în forma sa naturală.

Da, aici voiam să ajung: la naturalețe. Românca este femeia pe care nu vrei să o îmbunătățești sau să o transformi cu produse cosmetice și operații estetice. Româncăi trebuie să îi întreții frumusețea naturală și nu să încerci să i-o modifici din pensulă!

Și sunt convinsă că la asta s-au gândit și cei de la Farmec, atunci când au creat noua gamă de produse Gerovital Plant, ce are la bază uleiul organic din Floare de Mac.

maci(1)

Nu știu voi, dar eu văd macul ca cea mai sensibilă, fină și catifelată floare. Una dintre legendele conturate în jurul macului spune că în timpul războaielor, se putea observa apariția acestei flori lângă mormintele soldaților, simbolizând renașterea. De asemenea, flori de mac au fost descoperite în mormintele egiptene, vechi de peste 3000 de ani. Astfel, în Egiptul antic, ele reprezentau cel mai bun remediu pentru copiii care nu se puteau opri din plâns. Și nu în ultimul rând, în Grecia antică, macul era un simbol al fertilității,  semințele acestuia fiind folosite ca un ameliorator al sănătății și vigorii.

Ei bine, Gerovital Plant și-a propus să creeze o nouă legendă, prin intermediul doamnelor și domnișoarelor care vor să-și apere frumusețea naturală, de pericolul stresului urban, folosind noile produse cu ulei organic din flori de mac. Fie că sunt în căutare de produse pentru demachiere (lapte demachiant, loțiune tonică antioxidantă, apă micelară hidratantă), îngrijire zilnică (cremă hidratantă, cremă antirid revitalizantă, cremă fermitate pentru contur ochi și buze, cremă nutritivă cu multivitamine) sau îngrijire specială (cremă microdermabraziune), româncele noastre pot apela cu încredere la noua gamă Gerovital Plant.

farmec-768x283

Mie una mi-a atras atenția crema microdermabraziune, întrucât este destinată  curățării porilor și stimulării proceselor de reînnoire celulară, îmbunătățind tonusul și textura pielii. Și cum expresia „se citește pe fața ta” este 100% adevărată în cazul meu, atunci când mă copleșește stresul zilnic, m-am gândit că așa o cremă ar fi ideală pentru mine.

gerovital

Din punctul meu de vedere, modalitatea garantată de a-ți păstra frumusețea naturală este să o apreciezi și să o întreții. Dar dacă ești de sex feminin, trăiești în România și ai capul pe umeri, știi asta deja, întrucât este unul din cel mai valoros secret al frumuseții româncelor.

Farmec Romania

Acest text a fost scris pentru proba 4, Spring Superblog 2016.

Sursa foto: pinterest.com; arhivă personală; facebook.com/farmec.company

10 responses to this post.

  1. […] Cristea – Secretul frumuseții româncelor – naturalețea – 100 […]

    Like

    Reply

  2. […] Secretul frumuseții româncelor – naturalețea […]

    Like

    Reply

  3. Posted by Flavia Susnoschi on March 15, 2016 at 08:39

    Si inca ceva: romanca frumoasa este un pleonasm :)))))))))))) pupici!

    Like

    Reply

  4. Posted by Flavia Susnoschi on March 15, 2016 at 08:39

    Pentru Marinel, o explicatie: produsele de demachiere trebuie folosite indiferent daca te machiezi sau nu, curatenia fiind regula cea mai importanta a frumusetii feminine (si masculine) 🙂
    Pentru Alexandra, felicitari si mult succes in continuare, te urnaresc si iti tin pumnii! Mamicii tale, multa sanatate si sa ramana frumoasa in timp!

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on March 15, 2016 at 19:01

      Mulțumesc frumos! 😀 Sănătate să fie pentru toată lumea, că restul vine de la sine. 😀

      Like

      Reply

  5. romanca trebuie sa-si pastreze frumusetea cat mai natural. dar ce ai domnisoara cu acele: “fetițe, căprioare, căprițe și alte mioare, pe care le aduce mass-media în prim plan, cu sfârcurile la înaintare și adiere de vânt în cutia craniană”? daca nu “nu fardurile și fondul de ten”, atunci la ce mai foloseste laptele demachiant care il recomanzi? de ce in poza ai buzele facute, naturala lu mama?

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on March 14, 2016 at 20:57

      Îți admir intenția de a fi cârcotaș! Una e să îți dai genele cu puțin rimel și buzele cu un strugurel, să nu-ți crape de la vânt și alta e să te boiești cu toate cele.

      Mulțumesc pentru comentariu, naturalu lu tata! 😉

      Like

      Reply

  6. Posted by Raluca I. on March 14, 2016 at 14:35

    Frumos articol! Felicitari si mult succes! :*

    Liked by 1 person

    Reply

Părerea voastră contează!