Hai să provocăm zâmbete!

“Sărbătorile vin, sărbătorile vin!” Şi eu abia aştept să sosească. Îmi place iarna atât pentru bătăile cu zăpadă şi fugitul după sanie la vale, cât şi pentru împodobitul bradului şi dăruirea de cadouri. Aşa că sunt foarte nerăbdătoare să simt primul fulg de nea pe obraz, să scot primul glob din cutie şi să fac primul om de zăpadă; mai ales că în anii trecuţi am ocolit toate micile bucurii, crezând că nu mai sunt copil şi nu mai e cazul să mă arunc cu faţa-n zăpadă.

Dar anul acesta va fi diferit: anul acesta voi simţi din nou cum e să-ţi îngheţe picioarele în cizme şi mâinile în mănuşi, în timp ce te chinui să-i pui nasul şi ochii omului de zăpadă. Anul acesta voi fi pe fază când începe prima ninsoare şi indiferent unde voi fi, voi ieşi afară să mă bucur de ea. Anul acesta voi împodobi eu bradul, ascultând colinde şi zâmbind la provocarea de a descurca beteala de instalaţia cu beculeţe roşii. Anul acesta voi da gaură în portofel şi voi cumpăra multe cadouri şi voi bucura multe suflete.

Şi pentru că tot veni vorba de cadouri, sărbătorile de iarnă mai înseamnă şi ocazia de a aduce zâmbetul pe buze celor care au nevoie cel mai mult de el.

E firesc să faci cadouri celor dragi, prietenilor, familiei,etc. Dar cum ar fi să faci un cadou unui străin… unui copil? Cum ar fi să bucuri un suflet nevinovat care a fost abandonat şi are nevoie mai mult ca oricând de mici atenţii?

Eu zic că ar fi minunat să putem face cu toţii asta. Tocmai de aceea, vă invit să participaţi la proiectul SHOEBOX 2012. Tot ce trebuie să faceţi e să luaţi o cutie de pantofi, să o ambalaţi frumos şi să puneţi în ea un mic dar pentru o fetiţă sau pentru un băieţel. Mai multe detalii despre locaţie, mod de ambalare şi sugestii de cadouri, găsiţi AICI!

Din păcate Galaţiul iar nu este pe lista oraşelor participante la acest minunat proiect. Dar cine este din Bucureşti, Cluj Napoca, Alba Iulia, Braşov, Constanţa, etc. (restul oraşelor participante le găsiţi AICI ), poate face un copil fericit, cu ocazia sărbătorilor pufoase de iarnă. Hai să provocăm zâmbete!

Update: La scurt timp după ce a fost scris acest text, a apărut şi Galaţiul pe listă! Deci, dragi gălăţeni, vă invit să faceţi câţiva copilaşi fericiţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă! Să ningă cu cadouri în cutii de pantofi! 😀

Sursa foto: blogalinitiative.ro

13 responses to this post.

  1. […] leapsa are blogul picat, actualizez link-ul cand revin Morosanu Teodor Marian Daniel Botea Pishky Axlandra Carla Probiu Vienela Buculesei Stefan (n-am stiu daca sa dau blogul asta sau pe celalalt) Irina (nu […]

    Like

    Reply

  2. […] leapsa are blogul picat, actualizez link-ul cand revin Morosanu Teodor Marian Daniel Botea Pishky Axlandra Carla Probiu Vienela Buculesei Stefan (n-am stiu daca sa dau blogul asta sau pe celalalt) Irina (nu […]

    Like

    Reply

  3. Bună. Exact în aceeași zi în care publicai articolul, apărea și Galațiul pe listă (dar după-amiaza)

    Like

    Reply

  4. Am planuit si eu sa pregatesc vreo trei cutiute pentru niste copii din Ploiesti, sa le ofer o bucurie de Craciun.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on November 22, 2012 at 14:04

      E frumos să poţi să-i faci fericiţi, chiar şi pentru o clipă, pe cei care se simt abandonaţi mai mereu…

      Like

      Reply

  5. Posted by ch3815h on November 21, 2012 at 18:05

    hai! 🙂

    Like

    Reply

  6. Poate fi si Galati pe lista daca te oferi sa gasesti o locatie si apoi sa te ocupi de impartirea cutiilor.

    Like

    Reply

    • Posted by Alexandra on November 20, 2012 at 17:22

      DIn păcate nu sunt foarte bună când vine vorba de organizare. Aş participa cu cea mai mare plăcere dacă aş mai avea câteva persoane care să mă ajute. 🙂 Dacă în urma articolului acesta se va găsi cineva cu iniţiativă şi abilităţi organizatorice să facă posibil proiectul şi în Galaţi, o să pregătesc mai mult de o singură cutie şi o să pun umărul la muncă. 🙂

      Like

      Reply

Părerea voastră contează!