Cum (n-)a fost la Carmen…

63963_591045704357890_8760125930829385461_nÎntr-o lume tot mai dominată de prostie și incultură, ai fi surprins câți oameni se înghesuie să intre la o piesă de teatru. Ai fi și mai surprins, însă, să afli că sunt mult mai mulți decât locurile existente în sală dar TOȚI au bilet cu loc scris pe el. Cum e posibil așa ceva? Asta mă întrebam și eu. De ce ai vinde trei bilete pentru același loc, ca apoi să dai din umeri și să spui „Puteți sta în picioare să vizionați piesa. Se stă în picioare în toată lumea!”?

Nu vorbesc în necunoștință de cauză. Sunt complet iritată de o anume ispravă din seara asta. După mult timp în care m-am chinuit să o scot pe mama, seara, din casă, reușisem să o conving că ar fi indicat pentru ea să nu se mai izoleze și să meargă cu mine măcar la o piesă de teatru. Cine mă cunoaște știe despre ce e vorba și de ce ea nu se mai răsfață aproape cu nimic în ultima vreme.

Așa că eram entuziasmată că reușisem să cumpăr 2 bilete și să ies cu ea într-o seară, în oraș. Toate bune și frumoase. Ne-am aranjat amândouă, ne-am parfumat, ne-am dichisit și am pornit la teatru. Ajunse în față, am văzut un puhoi de lume și chiar ne întrebam dacă vom avea loc cu toții. Nu mi-am făcut griji, însă, pentru că știam că am bilet cu loc asigurat. Așa că i-am așteptat și pe alți prieteni să vină, să intrăm cu toții.

Pe la 5.45 am intrat în sală și am observat că era plină deja. Toate locurile erau ocupate, deși afară coada nu se micșorase aproape deloc. Ne-am îndreptat spre rândul nostru, să ne căutăm locurile, doar ca să constatăm că au fost deja ocupate. Le-am cerut să ne arate biletele și SURPRIZĂ: și persoanele acelea aveau bilete tot pe locurile respective. Stupefiați, am cerut să vorbim cu persoana responsabilă.

Aceasta a ridicat din umeri și a spus că putem să stăm răsfirați pe locurile care mai sunt libere prin sală. Oare ea nu văzuse că în afară de primul rând, care era rezervat pentru oameni mai deosebiți, nu păcătoși, ca noi… nu mai era niciun locușor neocupat?

În timp ce așteptam în hol, să primim un răspuns concret, se mai aude un domn cum țipă la domnul director; că dumnealui și-a cumpărat biletele de 3 săptămâni și a ajuns la fața locului să constate că sunt 3 persoane pe același loc. Nici măcar 2, ci 3! În dreapta mea aud, de asemenea, doi tineri care vorbesc : ”nu e prima oară când se întâmplă asta. Am mai venit la o piesă și tot așa am pățit.”

Cum s-a rezolvat mă întrebați?

Nu s-a rezolvat.

O stimată doamnă ne-a spus că nu știe cum de s-a întâmplat asta, că doamna de la caserie de obicei nu greșește. Ciudat, la ce vorbe se auzeau prin sală, de la oameni care au mai pățit asta în trecut.

O altă doamnă ne-a propus să folosim biletele la o piesă viitoare. Am refuzat, gândindu-ne că poate data viitoare vom fi 5-6 pe loc, în caz de procedează toată lumea așa…

O altă doamnă, ceva mai arogantă decât era cazul, având în vedere faptul că dumneaei avea loc iar noi stăteam pe lângă uși, ne-a sugerat să vedem piesa din picioare, că doar așa se face în toată lumea. Pentru mine asta nu ar fi fost o problemă. Aș fi stat 3, 4 ore cât dura piesa, rezemată de un perete. Dar să o țin pe mama în picioare atâta timp ar fi fost bătaie de joc și nu mi-aș fi iertat-o eu vreodată. Așa că am ales să ignor sugestia dumneaei, deși acum, gândindu-mă mai bine, poate ar fi fost mai bine să-i fac și eu o sugestie: să-mi cedeze dânsa locul pentru mama și să stea dumneaei în picioare, dacă tot e familiarizată cu toate sălile de teatru din lume și cu obiceiurile de acolo.

Așa că ne-am recuperat banii pe bilete și am plecat cu cozile între picioare, spre case.

Ce pot să zic? Am văzut și Carmen astăzi… Rușinică, Teatrul Muzical Nae Leonard, Galați! Așa ceva nu se face!

Măcar la întoarcere am luat un autobuz și am avut și bilete și locuri…

8 responses to this post.

 1. […] Sâmbătă puteți viziona opereta în trei acte „Liliacul”- de Johann Strauss, care începe la orele 18.00, în sala teatrului. Vă sugerez să ajungeți cu jumătate de oră mai devreme, în caz de există probleme cu locurile; căci, bineînțeles că și aici am avut ceva probleme anul trecut. […]

  Like

  Reply

 2. Posted by George Costanza on November 19, 2014 at 19:25

  schimbul de replici si ideea de la sfarsit e exact ca in episodul din Seinfeld cand lui George ii vine in cap replica ce trebuia sa o dea doar dupa ce a devorat niste creveti ( insulta cu “jerk store”). abia dupa cateva ore ii pica fisa si de acolo e istorie 🙂

  Like

  Reply

 3. Cica pana la urma s-a rezolvat problema. Au adus scaune pt toata lumea. Ciudat e ca totusi le aveau pregatite…just in case

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on November 10, 2014 at 16:57

   pt toți care mai erau pe afară cu bilete? mă îndoiesc… sincer. mulți au plecat când au văzut ce se întâmplă….

   Like

   Reply

 4. Posted by johnescu on November 9, 2014 at 22:54

  Wow! Observasem, surprins placut, “setea” galateanului de teatru sau de evenimente culturale. Dar la mizeria asta cu biletele nu ma asteptam.

  Like

  Reply

  • Posted by Alexandra on November 10, 2014 at 06:34

   Dacă era prima oară înțelegeam. Dar, din câte auzeam pe la cei din jurul meu, treaba asta se tot întâmplă și nu se iau măsuri. Păi eu acum am plecat, dar a doua oară cred că fac reclamație….

   Like

   Reply

Părerea voastră contează!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: