Elsa și regatul de păr înghețat

silkn.ro-logo-241x300

Pășea apăsat pe pământul aproape împietrit, transformându-l într-o plapumă pufoasă de zăpadă. Fiecare pas în plus însemna un petec în minus de primăvară, de verde și de căldură. Îngheța totul în jurul ei, prin atingere și privire. Cu cât era mai supărată, cu atât iarna pe care o semăna era mai grea. Și-n clipa aceea era furioasă!

– De ce trebuie să îmi ascund adevărata natură? De ce să-mi pese de părerea lor? Cine mă iubește trebuie să mă accepte așa cum sunt! Cu sau fără puteri, cu sau fără mofturi, cu sau fără păr!

Mai înaintează câțiva metri și se trântește în marea albă, ca un copil ce a reușit să evadeze din camera sa, unde îl trimiseseră părinții, pe post de pedeapsă. Obrajii îi erau palizi dar gândurile-i clocoteau.

– Întotdeauna am iubit iarna. Îmi place să văd fulgii de nea cum pornesc din adâncul cerului și se aștern pe pământ. Ador să le urmăresc dansul, să le ghicesc povestea, să le conturez traseul! Iubesc muntele acoperit de zăpadă, brazii împodobiți natural de albețe și țurțurii maiestuoși, care înfrumusețează casele sătenilor.

– Elsa! ELSA! Eeeeelsaaaaa! se auzi o voce în spatele ei.

– Of! Lasă-mă în pace! Am plecat pentru totdeauna!

– Iar? Hai acasă, odată! Te așteaptă Asel.

– Nu că „iar”! De data asta chiar e pentru totdeauna! JUR!

– Nu iar… din nou! Nu-i așa?

– Lasă-mă, Anna! Dacă nu vreți să mă înțelegeți, e problema voastră! Eu pot trăi la fel de bine aici, în castelul meu înghețat.

– Nu văd niciun castel, Elsa!

– Încă nu l-am construit. Nu m-am hotărât în privința arhitecturii încă. Aș vrea o piscină, dar nu-s sigură dacă să o fac pe acoperiș sau, standard, în curte. În fine, nu cred că te interesează cum vreau eu să trăiesc, având în vedere fața pe care ai făcut-o când mi-ai aflat secretul. Și tu și Asel. Parcă ați fi făcuți de aceeași mamă…

– Ce-i drept, tura trecută când am aflat primul secret, am trecut mai repede peste șoc. Elsa, ești femeie! Nu se poate să stai așa, indiferent de care este anotimpul tău preferat.

– Pentru mine poate fi mereu iarnă, mereu frig, mereu înghețat totul în jur.

– Da, dar în noaptea nunții nu va mai fi la fel de ger, crede-mă! Și nu vei putea sta o veșnicie cu dresurile pe tine.

– Anna, nu mă poți convinge. Am încercat dar mă doare!

– Te doare să-ți dai dresurile jos? Cu ce ai încercat să le dai jos, cu drujba?

– Nu o face pe proasta, că știi la ce mă refer! Doare epilarea…

– Baba suferă la frumusețe!

– Tu și zicalele tale. Știi că am încercat o dată să mă duc la salonul din regat și era să o omor pe sărmana fată. Când mi-a smuls prima bandă de ceară, am înșfăcat-o de guler atât de rapid încât i-a înghețat tot puloverul instantaneu. Noroc că am luat mâna de pe ea la timp. Altfel, o aveam pe conștiință.

– Da, dar acum ai posibilitatea să te epilezi singură, la tine în castel.

– Aici, la mine în castel, nu am nevoie de epilare. Nu are cine să mă controleze. Pot să-mi fac dreaduri pe picioare dacă vreau. Ha!

– Încăpățânată mai ești! Și cu Asel ce faci? Nu-l mai iubești doar pentru că s-a speriat săracul când a auzit că tu nu te-ai epilat niciodată?

anigif_enhanced-buzz-6705-1372862486-0

stomp

– Nu ar trebui să mă iubească așa cum sunt? Nu asta e iubirea?

– În epoca de piatră, poate ar fi fost așa. Dar asta ar fi însemnat ca la prima întâlnire el să-ți fi dat un par în cap și să te fi târâit în peșteră.

– Eu zic să pleci, Anna. Ai venit degeaba! Nu mă întorc pentru nimic în lume…

– Nici dacă-ți zic că s-a inventat epilarea definitivă?

– Mmmm… cum adică?

– Vorbesc despre Silkn Flash&Go Luxx, un epilator IPL care te poate scăpa de problema ta pentru totdeauna. Bazat pe lumină pulsată IPL, elimină părul nedorit, în condiții de maximă siguranță și cu disconfort minim. Aproape că nici nu vei simți cum dispare părul de pe picioarele tale. Va fi ca prin magie! Și doar ești fană magie, la cum se poate observa în jurul nostru.

– Nu sună rău. Dar dacă-mi arde pielea?

– Nu o să-ți ardă nimic! Doar dresurile, căci o să le dau eu foc, după ce ieși din ele. Epilatorul Silkn Flash&Go Luxx are un senzor de nuanță, care este activat automat, fără posibilitatea de a-l dezactiva. Astfel, dacă aparatul detectează o nuanță a pielii mult prea închisă, nu va lăsa impulsul de lumină să acționeze. Oricum, nu e cazul la tine. Ai pielea albă ca zăpadă ce-ți țâșnește din degete. Spiderman ar fi invidios!

silkn-flashgo-luxx (1)

– Și ești sigură că voi scăpa? Fără durere? Pentru totdeauna?

– Dacă ai răbdare și respecți condițiile de tratament, cu siguranță! Dacă lași un interval de 7-10 zile între ședințele de epilare IPL și nu te grăbești ca fata mare la măritat, până la nuntă o să ai pielea catifelată și eliberată de sub dominația neagră a părului. Și o să-l faci fericit și pe Asel.

– Nu știu dacă să am încredere în alegerile tale. N-am uitat că mai aveai puțin și-l luai pe Hans de bărbat, acum ceva timp.

– Da, dar l-am ales pe Kristoff. Și, uite, înainte foloseam lama de ras, acum folosesc un aparat de epilare definitvă și aproape am scăpat de părul nedorit. Mai am câteva fire răzlețe, care se lasă mai greu, dar le extermin eu și pe ele. Am încredere în Silkn Flash&Go Luxx! În final, am făcut alegerea potrivită. Poți face și tu asta!

– Bine… încercarea moarte n-are. Hai să mergem și poate-mi mai povestești pe drum cum funcționează aparatul ăsta…

– Da. Să-ți explic… De unde să încep? Aaaa, da, de la teoria fototermolizei selective.

– Foto-cuuum?

silkn-flashgo-luxx (2)

Acest text a fost scris pentru proba 22, Superblog 2015.

sursa foto: pinterest.com; silkn.ro

2 responses to this post.

  1. […] în căutarea poveștilor. Astfel, l-am descoperit pe Onan, am cunoscut latura sălbatică a Elsei, m-am aventurat într-o călătorie cu SuperPiticoții, am pătruns în lumea componentelor PC și […]

    Like

    Reply

Părerea voastră contează!